Cousas de Facebook

p/ Nieves Formoso Vidal.

6 cousas que non sabías que podías facer na túa Facebook

A diario máis de 1.000 millóns de persoas usan Facebook, pero non todos os usuarios están familiarizados coas reviravoltas da rede social máis popImagen6.pngular do planeta Facebook, a rede social máis popular do mundo é utilizada a diario por máis de 1.000 millóns de persoas, aínda que non todos coñecen as súas reviravoltas, xa que Facebook actualízase constantemente e familiarizarse nos axustes pode resultar confuso e necesítase de bastante tempo para actualizalo todo. Por tanto, con estes trucos poderás actualizar Facebook e coñecer un pouco máis as reviravoltas da rede social.

 1.Quen pode ver as fotos na que estás etiquetado?

Aínda que é sinxelo controlar a privacidade das fotos que sobe unha persoa a Facebook, o difícil é saber quen ve as fotos doutras persoas nas que estás etiquetaxe. Por tanto, se outra persoa sobe a túa foto e ten como axuste de privacidade Público ou Amigos de amigos é posible que xente que non sexa o teu amigo en Facebook vexa a imaxe. Para liquidar ese problema, fai clic no icono triangular arriba á dereita, despois seleccionas Rexistro de actividade > Fotos > Fotos nas que apareces. Aí, arriba no centro pódense filtrar os resultados segundo con quen se compartiu asImagen5.png imaxes. Aínda que, se un amigo compartiu co “Público” ou “Amigos de amigos” unha foto túa que non queres que sexa accesible, a única solución é pedir ao amigo que cambie o axuste desa foto a só amigos, só un grupo específico de xente ou que a borre directamente. Alternativamente pódese quitar manualmente a propia etiqueta.

  1. Como podo ver as mensaxes de descoñecidos?

As mensaxes que recibes de xente que non é a túa amiga en Facebook non aparecen na túa bandexa de entrada habitual. Para poder velos feixe clic no icono de mensaxes e despois na opción de ‘Outros’, á beira da bandexa de entrada pódese acceder a un cartafol diferente. É probable que atopes aí mensaxes que nunca viras antes.

  1. Como desactivar os avisos de lectura de mensaxes?

Facebook avisa aos contactos cando leron unha mensaxe cunha notificación que di ” Seen” ou “Visto”, seguido da hora en que foi lido. Pero arranxar ese problema é imposible, xa que Facebook non permite inhabilitar esta función desde os seus axustes. A única solución é a través de terceiras aplicacións, que poden ter riscos asociados. A máis popular é a chamada Facebook Hide Seen, que é gratuíta pero funciona só co navegador Chrome. Outra posibilidade é usando Chat Undetected, desenvolvido por Crossrider, que tamén é gratuíto e funciona con Chrome, Firefox, Internet Explorer e Safari.

  1. Que quero e non quero ver en Facebook?

Facebook xa ten a nova función para personalizar os axustes das noticias que aparecen na ” news feed”, seleccionando que “ver primeiro”. En inglés chámase ” See first” e ao activalo pódense priorizar os amigos ou páxinas que segues e cuxos posts quérense “ver primeiro” na listaxe de noticias. Para axImagen7.pngustalo desde un iPhone débese facer clic na icona das tres rayitas horizontais que aparece na esquina de abaixo á dereita. Baixa no menú que aparece e selecciona “Preferencias de noticias”. Aí pódense seleccionar opcións tradicionais como “Deixar de seguir a persoas e ocultar as súas publicacións” ou “Volver conectarche con persoas ás que deixaches de seguir”.

  1. Que pode ver a xente do meu perfil?

Para pescudalo faise clic no menú que aparece abaixo á dereita da foto de portada. Inmediatamente, Facebook mostrarache como é o aspecto da túa biografía para o público en xeral, é dicir, para calquera estraño. Desde aí tamén se pode seleccionar “Ver como alguén en concreto” e escribir o nome dun usuario ou amigo para comprobar como pode ver o teu perfil esa persoa e a que tipo de información ten acceso.

  1. Como podo descargar unha copia de todo o que compartín en Facebook?

Accedendo á configuración xeral da conta e facendo clic na última opción “Descarga unha copia da túa información”, pódese xerar un arquivo como copia de todo o que se compartiu en Facebook. Na copia incluiranse fotos, publicacións e vídeos que compartiches, as túas mensaxes e conversacións de chat e os datos da sección “Información” do teu perfil. Ademais, tamén inclúe información que non está dispoñible con só iniciar sesión na conta, como os anuncios nos que fixeches clic ou datos como as direccións IP rexistradas ao iniciar ou pechar sesión en Facebook.

 

Anuncios

Acerca de themurostimes

“THE MUROS TIMES” non se responsabiliza nin se identifica coas opinions verquidas por parte dos seus colaboradores nos materiais publicados.
Minientrada | Esta entrada fue publicada en Cousas que interesan y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deixa un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s